Paklijst

Wat is handig om mee te nemen op een camino?

Wandelstokken

Deze ergonomische wandelstokken raad ik je zeer aan. Ze zijn licht in gewicht, je kunt ze op lengte instellen, ze zijn niet duur voor stokken en voldoen mij erg goed. Ik adviseer je om er twee te kopen. Ze zijn er in het groen en in het rood. Plak er eventueel een leuke sticker op of maak er een lintje aan, zodat je weet welke van jou zijn.

0.24 kg per stok

Waterzak

Deze waterzak stop je in je rugzak.

  • Een waterzak noemen ze ook wel een camelback
  • Hij past vaak in het achterste vak binnenin je rugzak tegen het rugpand
  • Je drinkt automatisch meer, omdat je niet de hele tijd een fles uit je rugak hoeft te vissen
  • Het scheelt je gewicht, één waterzak ipv meerdere flesjes
  • Je maakt hem regelmatig en gemakkelijk schoon met een tablet Steradent
  • De waterzak is uitgerust met een slangetje met een tuitje, die past door een speciale opening door je rugzak naar buiten
  • Het slangetje met tuitje gaat via je schouderband naar voren, opendraaien en drinken maar!

Slaapzak

Zelf heb ik deze slaapzak, hij bevalt mij erg goed. Hij is lichtgewicht (680 gram), wat uiteraard heel belangrijk is. Deze slaapzak heeft ritsen die ook van onder naar boven open kunnen. Ik vind hete voeten niet fijn en zo kan ik ze makkelijk naar buiten leggen. Als het erg koud is kun je je er juist heerlijk in oprollen en alles sluit goed aan zodat je heerlijk warm blijft. Verkrijgbaar in het blauw en rood. Je kunt ook een lakenzak meenemen. Ze zijn er in diverse materialen, zoals katoen, bio-katoen, zijde en fleece. In herbergen zijn vaak wel dekens om er overheen te doen.

Organizers

In mijn rugzak heb ik twee opbergzakjes, zo houd ik mijn kleding overzichtelijk. Ik kan het snel sorteren en vinden.

Paklijst

Wil je een paklijst ontvangen, geef je dan op voor een wandeladviesdag.

leren-pelgrimeren