De Camino Portugues

De camino Portugues

Deze camino is erg populair. Het is een vrij vlakke camino, dus voor iedereen goed te wandelen. We lopen samen met een klein groepje, maar wel je eigen camino. Van Porto naar Santiago (totaal 300 km).

De camino Portugues

Kustroute + spirituele route

1 tm 14 april 2024 (VOL)

22 augustus tm 4 september 2024

1 tm 14 april 2025 (aanmelden voor 31 december 2024)

Centrale + spirituele route

3 tm 16 september 2025 (aanmelden voor 3 juni 2025)

14 dagen (start Porto) - 650 euro*

Inschrijven camino Portugues

Vul dit formulier in. Je ontvangt binnen 48 uur meer informatie.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a subject.
Please type your message.

De etappes van de camino Portugues - kustroute

reisdag naar Portugal

De etappes van de camino Portugues, de kustroute + spirituele route

Dag 1 : Porto - LaBruge 19 km

Dag 2: LaBruge -  Agucadoura 21 km

Dag 3: Agucadoura - Marinhas 18 km

Dag 4: Marinhas - Viana do Castelo 21 km

Dag 5: Viana do Castelo - Caminha 26 km

Dag 6: Caminha - Viladesuso 22 km

Dag 7: O Porto (Mougas) - A Ramallosa 19 km

Dag 8: A Ramallosa - Vigo 21 km

Dag 9: Vigo - Cesantes 19 km

Dag 10: Cesantes - Pontevedra 19 km

Dag 11: Pontevedra - Armenteira 20 km

Dag 12: Armenteira - Vilanova de Aarousa 24 km

Dag 13: Vilanova de Aarousa - Teo boottocht 15 mijl en 12 km 

Dag 14: Teo - Santiago de Compostela 15 km

reisdag

of je blijft nog een dag of meer in Santiago (zeker de moeite waard)

De etappes kunnen tijdens de camino afwijken, we gaan pelgrimeren en kijken wat de dag ons brengt.

De camino Portugues

De Camino Portugués de kustroute, ook wel bekend als de Caminho Português da Costa, is een prachtige en minder drukke variant van de traditionele Camino Portugués. Hier zijn enkele leuke en interessante feiten over deze pelgrimsroute:

  1. Adembenemende Kustlandschappen: Zoals de naam al doet vermoeden, loopt deze route langs de prachtige Atlantische kust van Portugal en Galicië. Pelgrims kunnen genieten van spectaculaire uitzichten op de oceaan, serene stranden en schilderachtige vissersdorpjes.

  2. Afwisselende Omgevingen: De route biedt een diverse mix van landschappen, van levendige kustplaatsen zoals Porto en Vigo tot rustige landelijke gebieden en bosrijke paden. Dit zorgt voor een dynamische en afwisselende wandelervaring.

  3. Historische Steden: Pelgrims passeren historische steden en dorpen zoals Porto, een UNESCO-werelderfgoedstad bekend om zijn prachtige architectuur en wereldberoemde portwijnen. Ook Viana do Castelo, een charmante stad met een rijke maritieme geschiedenis, is een hoogtepunt.

  4. Vriendelijke Mensen en Cultuur: De lokale bevolking langs de kustroute staat bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Pelgrims kunnen genieten van de warme ontvangst en de lokale cultuur, inclusief heerlijke Portugese en Galicische gerechten.

  5. Minder Druk dan de Centrale Route: Voor pelgrims die op zoek zijn naar een meer serene en rustige ervaring, biedt de kustroute een uitstekend alternatief voor de vaak drukkere centrale Camino Portugués. Het lagere aantal pelgrims maakt het makkelijker om accommodatie te vinden en de route in je eigen tempo te bewandelen.

  6. Ecologische Diversiteit: De route loopt door verschillende natuurreservaten en beschermde gebieden, waardoor pelgrims de kans krijgen om een verscheidenheid aan flora en fauna te observeren. Dit maakt de tocht ook interessant voor natuurliefhebbers.

  7. Spirituele Beleving: Net als andere Camino-routes biedt de kustroute een diepe spirituele en reflectieve ervaring. De serene omgeving en het constante geluid van de golven kunnen bijdragen aan een gevoel van innerlijke rust en bezinning.

  8. Goede Voorzieningen: Ondanks dat het een minder belopen route is, zijn er voldoende voorzieningen zoals herbergen (albergues), restaurants en winkels. Dit maakt het een comfortabele optie voor pelgrims van alle ervaringsniveaus.

De Camino Portugués de kustroute is een prachtige keuze voor iedereen die op zoek is naar een unieke pelgrimservaring met een mix van natuur, cultuur en geschiedenis langs de betoverende Atlantische kust.

kustroute

Voorbereiding

Voor het wandelen van deze camino is het aan te raden een aantal weken van te voren goed te trainen, ook met een gevulde rugzak op, omdat je dan blessures en blaren kunt voorkomen. Ik kan je daarbij adviseren en assisteren. Ook krijg je van mij informatie over wat je mee kunt nemen. Uiteraard begeleid ik je ook bij het wandelen van deze route.

Inschrijven Go SantiaGo!

Inschrijven kan via de mail info@gosantiago.nl, via het contactformulier of telefonisch of per whatsapp op 06 8204 1978.

Laat me weten welke camino jij het liefste wanneer loopt, misschien kan ik er rekening mee houden.

Eigen groepje deelnemers?

Je kunt ook je eigen groepje deelnemers opgeven. Bijvoorbeeld als een vriend/vriendin een mooie leeftijd bereikt, je een vrijgezellen wandeltocht wil maken/organiseren, een ander jubileum wil vieren of juist samen iets wilt verwerken. Neem contact met mij op, we kunnen ook voor een andere datum of camino of etappes kiezen.

*) De genoemde prijzen zijn exclusief de reis- en verblijfskosten. De genoemde prijzen zijn inclusief advies, voorbereiding, begeleiding (ik loop mee), een pelgrimspaspoort en een compostela.

leren-pelgrimeren