De Camino Santiago < Muxia en Finisterre

finisterre_ingles

De camino Ingles

De engelse camino start in het kustplaatsje Ferrol. Het is een vrij bergachtige camino, maar we delen hem op in kleinere afstanden dus voor iedereen goed te wandelen. We wandelen in 7 dagen naar Santiago de Compostela. Totaal 112 km. 

De camino Santiago>Muxia en Finisterre

We lopen vanuit Santiago de Compostela in vier dagen door naar de kust, eerst naar het prachtige pelgrimsdorp Muxia. Daar lopen we uiteraard in de avond naar het mooiste plekje bij de vuurtoren. De volgende dag vertrekken we richting Finisterre. Ook wel het einde van de wereld genoemd. Op de laatste dag nemen we de bus retour naar Santiago de Compostela. Totaal 112 km.

De camino Ingles + Santiago>Muxia en Finisterre

5 tm 18 november 2024 (aanmelden voor 1 augustus)

225 km

14 dagen (start Ferrol) - 650 euro*

-

reisdag naar Ferrol

Etappes:

Dag 1 : Ferrol - Santa Maria de Neda 15 km

Dag 2 : Santa Maria de Neda - Pontedeume 13 km

Dag 3 : Pontedeume - Betanzos 20 km

Dag 4 : Betanzos - Presedo 12 km

Dag 5 : Presedo - Hospital de Bruma 13 km

Dag 6 : Hospital de Bruma - Sigüero 24 km

Dag 7 : Sigüero - Santiago de Compostela 16 km

Dag 8. Santiago - Neigreira 20 km

Dag 9. Neigreira - Santa Marina 20 km

Dag 10. Santa Marina - Dumbria 23 km

Dag 11. Dumbria - Muxia 21 km

Dag 12. Muxia - Lires 14 km

Dag 13. Lires - Finisterre 14 km

Dag 14. Finisterre - Santiago (per bus)

Inschrijven camino Ingles + Muxia en Finisterre

Vul dit formulier in. Je ontvangt binnen 48 uur meer informatie.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a subject.
Please type your message.
camino-finisterre-gosantiago.nl

Finisterre

Kaap Finisterre is een granietheuvel met een hoogte van 600 meter in de gemeente Fisterra, in Galicië, Spanje.

De naam Finisterre is afgeleid van het Latijnse Finis Terrae, het einde van de wereld, oftewel daar waar de wereld ophoudt.

Volgens de overlevering kreeg de kaap deze naam toebedeeld door de Romeinen die dachten dat de westelijke wereld tot aan het einde van dit schiereiland reikte en niet verder.

Loop mee op deze camino van Santiago naar Finisterre!

camino santiago finisterre einde van de wereld go santiago margaretha broersma

De camino Ingles

De Camino Inglés, oftewel de Engelse Weg, is een fascinerende en historische pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje. Hier zijn enkele interessante en leuke weetjes over deze route:

  1. Historische Oorsprong: De Camino Inglés dankt zijn naam aan de Engelse pelgrims die in de middeleeuwen per schip naar de noordwestkust van Spanje reisden. Deze pelgrims kwamen voornamelijk uit Engeland, Ierland en Scandinavië en landden in havens zoals Ferrol en A Coruña.

  2. Twee Startpunten: De Camino Inglés heeft twee officiële startpunten: Ferrol en A Coruña. Vanuit Ferrol is de route ongeveer 120 kilometer lang, terwijl de route vanuit A Coruña ongeveer 75 kilometer is. Beide routes komen samen in het binnenland en leiden naar Santiago de Compostela.

  3. Geschikt voor een Korte Pelgrimstocht: Met zijn relatief korte afstand is de Camino Inglés een uitstekende keuze voor mensen die een pelgrimstocht willen ervaren maar niet de tijd hebben om een van de langere routes te lopen. De route kan in ongeveer 5-7 dagen worden voltooid, afhankelijk van het startpunt en het wandeltempo.

  4. Prachtige Landschappen: De route biedt een mooie mix van kust- en binnenlandlandschappen. Pelgrims wandelen door groene heuvels, dichte bossen, pittoreske dorpjes en langs schilderachtige rivieroevers. De natuurlijke schoonheid van Galicië maakt de tocht bijzonder aangenaam.

  5. Historische en Culturele Bezienswaardigheden: Onderweg komen pelgrims langs tal van historische kerken, kloosters en kastelen. Steden zoals Betanzos staan bekend om hun middeleeuwse charme en goed bewaarde historische gebouwen. Dit geeft de pelgrimstocht een extra culturele dimensie.

  6. Minder Druk: In vergelijking met de populaire Camino Francés is de Camino Inglés veel minder druk. Dit biedt pelgrims een rustigere en meer intieme ervaring. De minder overvolle paden maken het ook gemakkelijker om accommodatie te vinden en bieden een meer serene omgeving voor reflectie en contemplatie.

  7. Gastvrije Lokale Bevolking: De mensen langs de Camino Inglés staan bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Pelgrims worden warm verwelkomd in de dorpen en steden die ze passeren, en kunnen genieten van lokale delicatessen en traditionele Galicische gerechten.

  8. Erkende Pelgrimsroute: De Camino Inglés is officieel erkend als een pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Pelgrims die minimaal 100 kilometer lopen en hun pelgrimspaspoort (credencial) laten afstempelen, kunnen bij aankomst in Santiago de Compostela de officiële pelgrimsstatus (compostela) ontvangen.

De Camino Inglés biedt een unieke en rijke ervaring voor pelgrims, met een perfecte combinatie van natuur, geschiedenis en cultuur. Het is een uitstekende keuze voor zowel beginnende pelgrims als ervaren wandelaars die op zoek zijn naar een kortere, maar betekenisvolle pelgrimstocht.

Inschrijven Go SantiaGo!

Inschrijven kan via de mail info@gosantiago.nl, via het contactformulier of telefonisch of per whatsapp op 06 8204 1978.

Laat me weten welke camino jij het liefste wanneer loopt, misschien kan ik er rekening mee houden.

*) De genoemde prijzen zijn exclusief de reis- en verblijfskosten. De genoemde prijzen zijn inclusief advies, voorbereiding, begeleiding (ik loop mee), een pelgrimspaspoort en een compostela.

Voorbereiding

Voor het wandelen van deze camino is het aan te raden een aantal weken van te voren goed te trainen, ook met een gevulde rugzak op, omdat je dan blessures en blaren kunt voorkomen. Ik kan je daarbij adviseren en assisteren. Ook krijg je van mij informatie over wat je mee kunt nemen. Uiteraard begeleid ik je ook bij het wandelen van deze route.

Eigen groepje deelnemers?

Je kunt ook je eigen groepje deelnemers opgeven. Bijvoorbeeld als een vriend/vriendin een mooie leeftijd bereikt, je een vrijgezellen wandeltocht wil maken/organiseren, een ander jubileum wil vieren of juist samen iets wilt verwerken. Neem contact met mij op, we kunnen ook voor een andere datum of camino of etappes kiezen.

leren-pelgrimeren

Polarsteps

Op Polarsteps kun je mijn blog lezen over de camino Ingles.