Mijn wandeltocht van Utrecht naar Santiago de Compostela

Mijn wandeltocht

Hier vind je mijn blog over mijn wandeltocht vanuit Utrecht naar Santiago de Compostella in Spanje. Ik liep in 2021 2.600 kilometer, alleen.

1 juli 2021

Vandaag mijn Utrecht – stempel ophalen bij het Genootschap van Sint Jacob in de Janskerk (ze zijn zaterdag gesloten).

Cadeautje

Deze reis is een cadeautje aan mezelf voor mijn 50e verjaardag. Ik vertrek op zaterdag 3 juli 2021 vanuit mijn eigen voordeur in Utrecht al wandelend met rugzak naar Santiago de Compostella in Spanje. Het gaat ongeveer 4 maanden duren.

Waarom

Vroeger wilde ik al heel graag het Pieterpad gaan lopen en meedoen met de Nijmeegse4daagse. Dat zag ik echt als uitdaging. Op mijn 31e liep ik de Nijmeegse4daagse voor het eerst. Toen ik in dat jaar ook het Pieterpad had voltooid, was mijn gedachte ooit loop ik vanuit Nederland naar Santiago. Waarom, ik heb geen idee. In 2017 fietste mijn broer Bert samen met zijn vrouw Tineke al eens in één keer vanuit Nederland naar Santiago. In 2018 fietsten ze vanuit Nederland naar Rome. Mijn broer Klaus en zijn vrouw Jeannette gaan in 2022 ook op de fiets vanuit Nederland naar Rome en hij heeft ook nog de wens om ooit lopend naar Santiago te gaan. We zijn geen katholieke familie, maar hebben toch pelgrimsdwang. In de zomer van 2019 was ik met Rob en de kinderen op vakantie in Noord-Spanje, daar zag ik pelgrims lopen op de camino Del Norte. In die vakantie ben ik veel blogs gaan lezen van mensen die de camino hebben gelopen. Toen kreeg ik echt de kriebels. Ik dacht ik ga niet wachten tot ik bijv. met pensioen ben. Ik moet gewoon een datum prikken, anders komt het er nooit van. Op mijn werk spaar ik sindsdien zoveel mogelijk verlof op en heb ook in 2020 extra gewerkt voor compensatieverlof. Ik heb zo voldoende verlof om betaald de trip te gaan doen.

Voorbereiding

Vanaf 1 januari 2020 ben ik gestart met trainen. Op Polarsteps heb ik daarover een blog bijgehouden. Met diverse vrienden en vriendinnen heb ik al aardig wat kilometers in de benen. Sinds maart 2020 ben ik lid geworden van het Genootschap van Sint Jacob. Via die website en hun magazines heb ik nog meer informatie over de tocht kunnen vinden om me goed voor te bereiden. Op mijn 50e verjaardag heb ik allemaal cadeautjes gekregen voor mijn paklijst. Mijn mooie rugzak die ik als cadeau kreeg van Rob en de kinderen kan nu gevuld worden. Ik neem 7,5 kilo aan bagage mee en de rugzak weegt ook nog eens 2,3 kg. Dus zo’n 9,5 kilo op mijn rug. Daar komt dan ook nog water bij en evt boodschappen voor onderweg. Ik heb er al diverse malen mee geoefend, want het is echt wel een verschil met/zonder gevulde rugzak wandelen. Om in mijn enthousiasme niet gelijk mezelf voorbij te lopen, heb ik een schema opgesteld voor de eerste 16 dagen. Als het goed is zet ik dan mijn eerste stappen in Frankrijk.

Route

Ik loop in Nederland de pelgrimstocht Amstelredam (Utrecht-Vessem), in België de Via Monastica, in Frankrijk de Via Campaniensis en de Via Lemovicenis en in Spanje wordt het de camino Frances of de camino Del Norte dat beslis ik in/voor St.-Jean-Pied-de-Port. Via google kun je zien waar die routes langsgaan.

Vertrek

Op zaterdag 3 juli 2021 start mijn camino. Om 9u stap ik de voordeur uit, richting de Janskerk (+/-10u), het Ledig erf, stadion FC langs de Kromme Rijn mijn stadsie uit!

 

Blog

Op Polarsteps zal ik een blog bijhouden van mijn bevindingen tijdens mijn reis.

 

camino-jacobschelp-gosantiago.nl

Laat een reactie achter