Dag 2. Werkhoven-Cothen

Werkhoven

Gisteravond vaccinatie. Daarvoor en daarna lekker aan de paracetamol. Helpt aardig. Gisteravond uit eten met Rob. Om 22u Danielle verrast met bezoek voor haar 50e verjaardag om 00u. Beetje veel alcohol gedronken, dus sochtends brak. Natuurlijk komt dat door de vaccinatie. Met Rob in hotel Moxy (ik zou hem verder niet aanraden) ontbijt en om kwart voor elf met bus 41 terug naar Werkhoven, waar ik gisteren gestopt was. Het afscheid van Rob ging niet zonder traantje in de bus. Is zo’n mondkapje toch opeens wel handig. Fantastisch weer. De pijpen konden al snel afgeritst worden, zonnebril en zonnehoedje op. In Cothen op een bankje genoten van een ijsje. De route ook vandaag heel mooi. Ik heb hem eerder met Vincent gelopen toen we gingen oefenen voor de Nijmeegse vierdaagse.

Wijk bij Duurstede

Vandaag heel veel bankjes bezocht. En paracetamol gegeten. Ik was toch wel moe. Gelukkig had ik voor vandaag maar weinig kilometers op het programma ivm de vaccinatie. In Wijk bij Duurstede de veerpont voor 60 cent contant. Mbt de foto’s, ook van mijn andere blog, ik ben dol op 2CV eendjes en bruggetjes.

Rijswijk (in Gelderland)

Om half drie was ik al op mijn overnachtingsadres (vrienden op de fiets). Corrie is er zelf niet. Het tuinhuisje was open. In haar huis kan ik gebruik maken van het toilet met de sleutel. De voordeur hoeft hier niet op slot kennelijk. Helaas kan ik mij nog niet douchen. Beetje behelpen met water uit fontein wc in klein bakje zelfs mijn kleren gewassen. ff uitrusten. Maar toen ik iets later op de buienradar keek dacht ik wel ik moet er weer op uit want geen eten hier te bekennen. Ik zie ook nergens een fiets die ik zou kunnen lenen, dus dat wordt weer lopen. Op 10 minuten zou een eenvoudig eettentje moeten zitten. Maar als ik daar aankomen zie ik een te koop bord… Terug lopen naar het dorp. Google maps geeft een supermarkt aan. Even gevraagd maar nee niets. Alleen bij de veerpont waar ik vanmiddag was is een cafetaria. Dat is te ver, ook gezien de naderende donderwolken. Gelukkig is er via thuisbezorgd maar liefst 1 restaurant dat hier bezorgd. Gelukkig wel sushi! Door het rondje lopen zie ik opeens mijn eerste jacobsweg teken, de blauwe sticker. Had ik eerst niet gezien. Is deze wandeltocht toch nog ergens goed voor geweest. Nog niet koud terug in het tuinhuisje breekt het lekker los. De route was 13 km, maar met het zoeken naar eten totaal 16km vandaag. Ik slaap hier denk ik vroeg (geen wifi en alleen een wekkerradio) en goed. Corrie zal ik misschien pas morgenochtend bij het ontbijt treffen. Ik ben benieuwd.

Laat een reactie achter